Toegankelijkheid

Skip to main content

Slim energie besparen met Earn-E

29 september 2021

De gasprijs gaat deze winter omhoog. Een goede reden om nú je huis te isoleren. Want de beste manier om geld te besparen is om zo min mogelijk energie te verbruiken. Maar hoe hou je je energieverbruik in de gaten? De energiecoaches van Energiek Moerdijk doen dat in hun eigen huizen met behulp van de energiemonitor Earn-E. Cor van Mierlo vertelt er meer over in deze blog.

Inzicht

De Earn-E is net een lange usb stekker die je rechtstreeks aansluit op je slimme energiemeter in de meterkast. Earn-E verzamelt real-time gegevens over je stroomverbruik en stuurt die door naar een app op je telefoon. Dit geeft je inzicht in je energieverbruik. Vervolgens kun je, eventueel met tips van de energiecoaches van Energiek Moerdijk, gaan besparen op je energieverbruik.

Wat staat aan?

Energiecoach Cor van Mierlo is sinds enkele maanden een enthousiaste gebruiker van de Earn-E. “Je kunt het onmiddellijk in de app zien als er een apparaat inschakelt,” zegt hij. “Met die informatie kun je veel beter beslissingen nemen. Want is het wel nodig dat die oude stroomvretende koelkast of diepvries in de schuur altijd aanstaat? En moeten we de wasdroger gebruiken als de zon schijnt? Je kunt ook zien dat er laders in het stopcontact zitten die niet gebruikt worden of apparaten op de stand-by stand. Als je ziet dat je omlaag gaat in je energieverbruik is dat hartstikke leuk.”

De voordelen van een energieverbruiksmonitor

  • Direct en persoonlijk inzicht in je energieverbruik
  • Meer controle over je energieverbruik
  • Duidelijk de resultaten zien van energiebesparing

Zonnepanelen

“Voor bezitters van zonnepanelen is het bovendien handig om te weten hoeveel stroom je van je eigen zonnepanelen gebruikt en hoeveel je teruglevert aan het net,” zegt Cor. “Want met eigen zonnepanelen bestaat de kans dat je zelfs méér energie gaat gebruiken. Want eigen opgewekte energie is toch gratis dus laat je de wasmachine maar een keertje extra draaien. Maar als je buffer op is, trek je op dat moment weer stroom van het net. Met de Earn-E is dit allemaal inzichtelijk gemaakt zodat je weet wanneer je ‘eigen’ energie op is.”

Aan de wapper

Veel energiemonitoren moeten door een monteur worden geïnstalleerd. Maar Earn-E is plug-and-play en kan door de gebruiker zelf worden geïnstalleerd. Bovendien is zowel de aanschaf als het abonnement heel goedkoop. Cor verteld dat alle energiecoaches het apparaatje en de app zo geïnstalleerd hadden. “Alleen ik kreeg hem maar niet aan de wapper! Maar de serviceafdeling van Earn-E was heel snel en stuurde meteen een nieuwe.“

Energie voor iedereen

Het is heel belangrijk dat iedereen mee kan doen met de energietransitie, ook als je een kleine portemonnee hebt. Er mag niet meer energiearmoede ontstaan. Daarom is de Earn-E een prettige oplossing voor iedereen die graag zijn of haar energierekening omlaag wil hebben. Je kunt er zelfs een competitie van maken met je wijk of je familie! De energiecoaches van Energiek Moerdijk helpen je ook hiermee graag op weg. Vraag vandaag nog de gratis energiescan aan via onze website.