Huisscan

Wil je graag energie besparen maar weet je niet waar je moet beginnen?
Vraag dan een gratis huisscan aan!

Bij een energiescan komt een energie-expert van Energiek Moerdijk bij je thuis. Tijdens het bezoek van ongeveer een uur geeft hij je informatie en handige tips om energie te besparen in jouw woning.
Hij gaat te werk volgens het pricipe: isoleren - duurzaam opwekken - efficiënt verwarmen.

Isoleren

Als je huis goed geïsoleerd is, dan heb je minder energie nodig om het lekker warm te hebben. En dat betekent een directe geldbesparing. Daarom begin je het beste met energie besparen door de isolatie van je dak, de muren en de vloer te verbeteren. En heb je al overal dubbel glas? Onze energie-expert kan je vertellen welke oplossingen er zijn voor jouw woning. Hij geeft een indicatie van de kosten en de opbrengsten. Ook kan hij meer vertellen over subsidieregelingen.

Duurzaam opwekken

Energie duurzaam opwekken betekent dat je minder gebruik maakt van de fossiele brandstoffen; olie en gas. Je gaat zelf aan de slag met bijvoorbeeld de gratis energie van de zon. Daarmee spaar je het milieu én je bespaart op je energierekening. Er zijn al heel veel mogelijkheden om zelf energie op te wekken. Zonnepanelen zijn natuurlijk heel bekend. Je ziet ze op steeds meer daken verschijnen. De energie-expert kan je ook meer vertellen over bijvoorbeeld warmtepompen en zonnecollectoren voor het verwarmen van water.

Efficiënt verwarmen

Efficiënt verwarmen is slim verwarmen. Als je verwarmingsinstallatie al oud is, dan verbruikt hij veel energie. Onze energie-expert helpt je te bepalen of jouw CV ketel misschien wel vervangen moet worden door een HR ketel. Dat kan je een flinke besparing opleveren. Er zijn ook andere vormen van verwarmen, bijvoorbeeld door middel van een pelletkachel. Laat je eens voorlichten over de mogelijkheden in jouw woning.

Tips

De energie-expert geeft je tips om direct zelf uit te voeren. Daarmee bespaar je al meteen een hoop geld. Bijvoorbeeld:

  • Plaats tochtstrips en deurdrangers
  • Radiatorfolie weerkaatst de warmte
  • Pompschakelaar bij de vloerverwarming
  • Standby-schakelaars en opladers slim gebruiken
  • Vervangen van gloeilampen door spaarlampen en LED verlichting
  • Hoe hoog staat de thermostaat?
Ben je geïntereseerd?

Vraag dan direct de gratis huisscan aan.