Toegankelijkheid

Skip to main content

Doe ook mee: Klimaatweek 2021

18 oktober 2021

Van 28 oktober tot en met 5 november is het zo ver: de Nationale Klimaatweek! Als Energiek Moerdijk laten we deze kans natuurlijk niet aan ons voorbij gaan om aandacht te vragen voor een beter klimaat. Maar mooier nog: om elkaar te laten zien en te inspireren met wat er allemaal al gebeurt in onze mooie gemeente. Van zonnepanelen, vervanging naar duurzamere verlichting en groene daken - de Klimaatweek is hét moment om terug te blikken én in actie te komen. Doe jij ook mee?

Nationale Klimaatweek

Slimmer energie opwekken en klimaatbewuster leven en werken: samen maken we Nederland steeds duurzamer. De overheid, veel burgers en organisaties dragen hun steentje al bij. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen. Om nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, organiseert de overheid van 28 oktober t/m 5 november de Nationale Klimaatweek. 

Tijdens deze week worden verschillende activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor het klimaat en hoe we er samen het verschil kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan de duurzame huizenroute en de Nacht van de Nacht. 

Klimaatweek in Moerdijk

In de gemeente Moerdijk gebeurt al veel om de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te verminderen en dat is iets om te vieren. Daarom grijpen we de Nationale Klimaatweek dit jaar niet alleen aan om aandacht te vragen voor het klimaat, maar ook om te laten zien wat we allemaal al doen. Zo kunnen we elkaar inspireren en laten zien dat je niet alleen hele grote dingen hoeft te doen. Zelfs met een kleine verandering kun je al een heel verschil maken. Daarom zetten we in de Klimaatweek verschillende mooie initiatieven in het zonnetje - en iedereen kan meedoen!

Doe ook mee

Aandacht hebben voor het klimaat kan op heel veel verschillende manieren. Van het gebruik van zonnepanelen tot het verminderen van voedselverspilling en de auto wat vaker laten staan tot het aanleggen van een groen dak. Hoe draag jij je steentje bij? Onze klimaatambassadeurs horen het graag! We verzamelen verhalen, foto's en plannen van bedrijven, organisaties en inwoners uit heel onze gemeente. Zo kunnen we laten zien wat we al doen en elkaar inspireren. 

We zijn erg benieuwd naar jouw verhaal. Stuur je idee, foto's en/of plan naar onze klimaatambassadeurs via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , het formulier op onze actiepagina of deel ze met #KlimaatMoerdijk op social media. Zo laten we samen zien dat Moerdijk op de goede weg is. Op naar een nog klimaatbewustere gemeente :)