Nieuws

Scholen kunnen veel besparen in vakanties

Scholen kunnen veel besparen in vakanties

Scholen in Nederland kunnen bijna een kwart van hun energiekosten besparen. In vakanties en het weekend staat de verwarming namelijk nog vaak aan, blijkt uit onderzoek van Hero Balancer en Slim Opgewekt. Scholen geven nu jaarlijks 140 miljoen euro uit aan gaskosten, waarvan 30 miljoen euro in rook opgaat.

'Het is vooral onwetendheid. Als de verwarming uit staat, kan de boiler wel nog draaien. Zo maak je overbodige kosten', legt Stefan Kloosterboer van Hero Balancer uit. 'Je kunt het geld heel makkelijk besparen door hier goed op te letten, en het weerbericht te checken.'

Lees het hele artikel en beluister het fragment op de website van BNR.

Wil jij met jouw school stappen zetten in het besparen van energie en verduurzaming? Vraag dan onze scholenscan aan. Onze energieambassadeur komt graag langs. Hij denkt met je mee om de school energiezuinig te maken. Je kunt hierna meteen aan de slag door eenvoudige maatregelen toe te passen of je werkwijze iets aan te passen. 

0
0
0
s2smodern