Toegankelijkheid

Skip to main content

Voer een warmtescan uit met Energiek Moerdijk!

Met een warmtescan zien je waar je de meeste warmte uit je huis verliest.

Zo word je aan het denken gezet over de energiezuinigheid van je woning en weet je waar je de isolatie nog kan verbeteren.

Waarom een warmtebeeld?
Een warmtescan geeft aan waar warmte uit de woning verloren gaat en waar het zinvol is om extra isolatie aan te brengen. Isolatie maakt je huis aangenamer, maar ook gezonder: gebrekkige isolatie (koudebruggen) kan zorgen voor vochtvorming en schimmel in muren en houtrot in vloeren en daken.

Met een warmtebeeldcamera kunnen de volgende gebreken worden opgespoord:

  1. Ontbrekende isolatie
  2. Natte of uitgezakte isolatie
  3. Koudebruggen in de isolatie
  4. Kieren, naden en gaten (nauwkeuriger in combinatie met een blowerdoortest)
  5. Luchtdichtheid van de woning (alleen in combinatie met een blowerdoortest)
  6. Bouwgebreken

Slechte isolatie kan in een woning van gemiddelde omvang jaarlijks zo'n € 1.000 aan stookkosten schelen. Dit staat gelijk aan ongeveer tien procent van de totale klimaatbelasting van een gemiddeld huishouden. Wonen in een slecht geïsoleerd, tochtig huis is bovendien onprettig: het voelt er altijd koud aan.

Hoe werkt een warmtescan?
Een warmtescan wordt gemaakt met een speciale warmtebeeldcamera, die infrarode warmtestraling kan vastleggen. Daarom staat het ook bekend als infraroodfoto. In de camera zit een zogeheten microbolometer, die opwarmt door infrarode straling. De temperatuurverschillen worden omgezet in elektrische spanning, die weer wordt omgezet in een afbeelding. Op de meest gebruikte apparaten geeft blauw koude en rood warmte aan.

Voor een goed warmtebeeld moet er minstens 10 graden verschil zijn tussen binnen- en buitentemperatuur. En er mag geen verstoring door zonnestralen of neerslag zijn. In de winters vroeg in de ochtend of bij bewolking zijn de omstandigheden daarom het beste.

Als je een warmtebeeld laat maken, kun je het beste ventilatieroosters sluiten, de gordijnen openen en het hele huis op kamertemperatuur verwarmen zodat de warmtelekken goed zichtbaar zijn.

Het is interessant om een warmtebeeld van jouw huis te vergelijken met dat van je buurman. Je weet dan direct wat de verschillen zijn en kun je van elkaar leren over isolatie en kierdichting.

De prijs van een warmtescan per woning zijn: €95,00
De prijs van een warmtescan met de buren: €150,00
De prijs van een warmtescan met de hele straat: €200,00

Warmtescan aanvragen

Benieuwd naar het warmteverlies van je woning?

Onze warmtescanners

Peter van Ginneken

Peter van Ginneken

Hans van Suylenkom

Hans van Suylenkom

Jaap Stel

Jaap Stel

Harry de Rond

Harry de Rond

Michiel van Veen

Michiel van Veen

Piet Vegers

Piet Vegers

Gerrit de Vos

Gerrit de Vos

Geert Knook

Geert Knook

Ad Bruijns

Ad Bruijns

Adwin van As

Adwin van As