Toegankelijkheid

Skip to main content

Zwerfafval opruimdag op 4 november

26 oktober 2023

Help mee op zaterdag 4 november zwerfafval op te ruimen in Zevenbergen.

Elke jaar organiseert de zwerfafvalcoördinator Zevenbergen een paar opruimacties. De Klimaatweek is een goede aanleiding om aan de slag te gaan en zwerfafval op te ruimen.

Doe ook mee!

Haal een frisse neus en ruim ondertussen de rommel die op straat ligt op. Sinds het invoeren van statiegeld op blikjes en plastic flesjes zien we gelukkig een daling van het aantal dat op straat terecht komt. Maar er ligt nog voldoende ander soortig afval dat ook moeilijk, of niet, afbreekbaar is. Ook sigarettenpeuken horen hier bij. in sigarettenfilters zit n.l. cellulose acetaat, een plastic dat alleen onder extreme omstandigheden vergaat. In de tuin, op straat en op het strand zijn filters eigenlijk niet afbreekbaar. Daar vallen ze langzaam uiteen in steeds kleinere deeltjes die je uiteindelijk met het blote oog niet meer ziet.

Maak zaterdag 4 november een opschoon-ommetje om je eigen buurt op te ruimen of kom om 10 uur naar de markt in Zevenbergen. Neem je kind, je kleinkind of je vrienden mee.

Zwerfafval is een van de grootste ergernissen bij inwoners: het zorgt voor een rommelig straatbeeld en is ook nog eens schadelijk voor dieren en het milieu.

We starten om 10.00 uur op de Markt met een kopje koffie, waarna iedereen op weg gaat. Opruimmateriaal is voorhanden bij de stand op de markt. U bepaalt zelf hoe lang u wilt lopen en waar. Om 12.00 uur komen medewerkers van de gemeente Moerdijk alle afvalzakken ophalen.

Voor meer informatie en aanmelding graag een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stem op de Gemeente Moerdijk vrijwilligers die afval opruimen

Directe stemlink: www.awardsvoorduurzaamheid.nl/gemeente-moerdijk-vrijwilligers-die-voor-de-gemeente-afval-opruimen

Vanaf 10 oktober t/m 23 november 2023 kan iedereen via www.awardsvoorduurzaamheid.nl stemmen op zijn of haar favoriete duurzame initiatief.