Toegankelijkheid

Skip to main content

Update Windpark Industrieterrein Moerdijk

08 juni 2021

De werkzaamheden aan Windpark Industrieterrein Moerdijk zijn bijna afgerond. Binnen een aantal weken draaien de zeven windmolens en wekken ze groene stroom op. De productie komt overeen met het gebruik van 20.000 Nederlandse huishoudens.

 

Afgelopen periode

Afronden werkzaamheden terrein

De afgelopen weken heeft aannemer Dura Vermeer hard gewerkt aan het afronden en netjes maken van het terrein. Ze hebben de tijdelijke wegen verwijderd. Ook hebben ze nieuwe wegen aangelegd, zodat de windmolens goed bereikbaar zijn voor onderhoud. Verder zijn de bomen die voor de start van de bouw verwijderd zijn, weer aangeplant. Benieuwd hoe de omgeving er nu uitziet? Bekijk hier meer foto's van Windpark Industrieterrein Moerdijk.

Het einde van de bouw aan Windpark Industrieterrein Moerdijk is in zicht. Het ziet ernaar uit dat we in het derde kwartaal van 2021 al onze werkzaamheden op locatie afronden. 
 

Komende periode 

Eerste groene stroom

Nu alle windmolens overeind staan en voorzien zijn van besturingssystemen, kabels en andere apparatuur, kan de testperiode beginnen. De afgelopen periode hebben de windmolens al een uitgebreide inbedrijfstelling ondergaan. Vorige week was het zo ver! De eerste windmolens zijn gaan draaien. In deze fase produceren de windmolens al energie, maar nog niet allemaal op volle capaciteit. De reden hiervoor is dat we langzaam overschakelen naar volledige productie. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. 
 
De groene stroom die de windmolens opwekken tijdens het proefdraaien wordt direct aan het net geleverd. Iedere windmolen moet minimaal tien dagen onafgebroken draaien zonder storingen. Tijdens de test houdt turbineleverancier Nordex de windmolens goed in de gaten. Als alles goed gaat, moet alle windmolens nog eens vijf dagen onafgebroken draaien.

(bron: Vattenfall nieuwsbrief)