Toegankelijkheid

Skip to main content

Uitslag burgerpanel: Samen aan de slag met duurzame energie

31 oktober 2019

In augustus voerde de gemeente Moerdijk een enquête over de energietransitie in Moerdijk en de regio West-Brabant uit via het bugerpanel. Maarliefst 74% van de leden vulde de vragenlijst in. De antwoorden zijn geanalysteerd en wat blijkt? De meeste inwoners in gemeente Moerdijk vinden het belangrijk dat we overstappen op duurzame energie en willen dat zowel zij als de gemeente zich inzetten om dit te bereiken. Een mooie uitslag waar wij zeker achter staan. Lees snel verder om meer over de resultaten te weten te komen.

Een grote meerderheid van het burgerpanel vindt de energietransitie (zeer) belangrijk en wil dat zowel inwoners als de gemeente zich actief inzetten voor energiebesparing en duurzame energie. Daarnaast vindt men dat voor de grootschalige productie van duurzame energie de opbrengsten ten goede moeten komen van de lokale gemeenschap, de natuur wordt beschermd en het goed past in het landschap. Ook is er is brede steun voor zonnepanelen op grote daken en gebruik van restwarmte uit de industrie. Weinig steun is er voor zonnepanelen op landbouwgrond en nieuwe windmolens.

Alle resultaten inzien? Je kunt hier de factsheet bekijken.

 

Week van de Duurzaamheid Moerdijk

Een goed voorbeeld van de samenwerking tussen gemeente en inwoners is de Week van de Duurzaamheid Moerdijk van 4 tot en met 9 november. Die week staat dit jaar in het teken van duurzame energie. Inwoners, bedrijven en verenigingen die nieuwsgierig zijn naar duurzame energie kunnen meedoen aan de activiteiten. Meer weten? Kijk dan even hier.