Toegankelijkheid

Skip to main content

Ruim vier ton voor energiebesparing in koopwoningen

18 februari 2020

Gemeente Moerdijk krijgt 437.000 euro subsidie uit de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE). Deze regeling stimuleert woningeigenaren in 2020 om energiebesparende maatregelen te nemen. Een groot deel van het geld besteedt de gemeente aan producten voor huiseigenaren om zelf energie te besparen in huis. Daarnaast organiseert de gemeente voorlichtingsavonden en gezamenlijke inkoopacties van bijvoorbeeld woningisolatie en zonnepanelen. Energie besparen zorgt voor beter wooncomfort, een lagere energierekening en minder CO2–uitstoot.

Dit voorjaar ontvangen alle eigenaren van woningen een brief met een voucher voor kleine energiebesparende producten zoals tochtstrips, radiatorfolie, of een stekker met aan-uitknop. Ook krijgen ze tips over grote en kleine bespaarmogelijkheden. Daarnaast wordt een collectieve inkoopactie opgezet, waarmee woningeigenaren grote maatregelen voordelig kunnen inkopen, zoals isolatie, zonnepanelen en ventilatie met warmteterugwinning. De gemeente organiseert informatieavonden over deze inkoopactie en energiebesparing. Door de collectieve aanpak worden inwoners ontzorgd met advies aan huis en bij het opvragen van offertes en de uitvoering van de maatregelen. Door de grootschalige actie zijn de tarieven extra gunstig. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met bedrijven in de regio.

Wethouder Désirée Brummans is blij met de subsidie: “Met dit geld kunnen we huiseigenaren concreet helpen om energie te besparen. Veel mensen wíllen wel verduurzamen of geld besparen, maar hebben een financieel zetje of het juiste advies nodig om tot actie over te gaan. Dit initiatief is voor inwoners een mooie kans om aan de slag te gaan met energiebesparing.”

Regeling Reductie Energiegebruik

De Regeling Reductie Energiegebruik richt zich op particuliere huiseigenaren en wil hen stimuleren om kleine energiebesparende maatregelen te nemen die bijdragen aan CO2-reductie. De maatregelen moeten voor 31 december 2020 zijn uitgevoerd, omdat de regeling onderdeel is van de uitvoering van de klimaatdoelen. Het kabinet wil in 2020 extra investeren in het reduceren van CO2-uitstoot. Daar kunnen woningeigenaren in Moerdijk dit jaar dus van profiteren.