Toegankelijkheid

Skip to main content

Ruil je koel- of vrieskast in en ontvang €35,-

04 mei 2022

Jouw oude apparaat helpt het klimaat! Veel nieuwe koelkasten, vriezers en koel-vriescombinaties zijn veel energiezuiniger dan oudere modellen. Koop in de actieperiode een nieuw energiezuinig koelvriesapparaat, lever jouw oude apparaat in en ontvang zo € 35,- retourpremie op de nieuwe. Daarmee bespaar je op je energiekosten en help je het klimaat. Doe jij ook mee?

Vraag €35,- terug!

Koelkasten, vriezers en koel-vriescombinaties met een zuinige energieklasse zijn beter voor het klimaat en ook beter voor de portemonnee. Koop je in de actieperiode een nieuw energiezuinig apparaat met energielabel A, B, C of D en je levert je oude in? Dan krijg je € 35,- terug!

Wat houdt de actie in?

Koop in de actieperiode een nieuwe koelkast, vriezer of koel-vriescombinatie met energielabel A, B, C of D bij een van de deelnemende fabrikanten. Bewaar je aankoopbon en lever je oude apparaat in bij een Wecycle-inleverpunt (de milieustraat) of geef je oude apparaat mee aan de verkoper van je nieuwe apparaat.

Waarom deze actie?

Stichting OPEN organiseert samen met APPLiA Nederland en de Wecycle-inleverpunten een eenmalige landelijke inruilactie voor oude koel- en vriesapparatuur. De actie sluit aan bij maatregel 43 uit het pakket met 54 maatregelen dat Urgenda, de organisatie voor innovatie en duurzaamheid, heeft opgesteld om de CO2-uitstoot in Nederland te verminderen. Het omwisselen van alle oude, onzuinige koel- en vriesapparatuur kan wel 400 kiloton CO2-uitstoot besparen. Daarom is deze actie in het klimaatplan gekomen.

Bezoek de website voor meer informatie:

Koelkastinruilen actielogo