Toegankelijkheid

Skip to main content

Programma Moerdijks Energiek Café

31 oktober 2019

Moerdijks Energiek Café

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar duurzame energie! Met diverse korte workshops, praktisch advies voor een duurzamer huis, een bedrijvenmarkt en inspirerende verhalen over energieprojecten van inwoners. Ga naar één van de workshops over klimaatvriendelijk gedrag, zonnepanelen of Viking Circles. Heb je meer zin in entertainment? Beklim dan met een VR-bril een windmolen, doe de Energiebingo of neem een kijkje bij de waterstofauto! Je kunt je opgeven voor een proefrit op zaterdagmiddag 9 november.

Programma:

19:30   Inloop

Gedurende de hele avond kunt u terecht op de infomarkt in het café.

19:45   Opening Energiek Café

  • Désirée Brummans, Wethouder Duurzaamheid opent het Energiek Café
  • Moerdijkse duurzame energie in 2 minuten
  • Uitreiking Duurzaamheidsprijs Energiek Moerdijk
  • Duurzame energie: we peilen de stemming

20:15   Start workshops ronde 1 (workshops duren +/- een half uur)

- Pauze -

21:15   Start workshops ronde 2 (workshops duren +/- een half uur)

Mogelijkheid tot napraten tot 22:30 uur 

Workshops

Viking Circles: hoe gaan we samen van het aardgas af?

In 2050 zijn in Moerdijk alle woningen gasloos. Hoe gaan we dat doen?! Tijdens deze workshop verzamelen we jouw vragen, zorgen, ideeën en dilemma’s volgens de methode van de Viking Circles. Dat is een bijzondere manier van samenwerken die ze met succes gebruiken op het Deense eiland Samso om een duurzaam eiland te worden. De gemeente gebruikt de adviezen uit deze workshop voor de plannen om van het gas af te gaan. Kom en ervaar duurzaam samenwerken.

Verklein je klimaatimpact: simpel duurzamer leven

Wil jij graag duurzamer doen maar óók leuk en comfortabel leven? Kom dan naar deze workshop over klimaatvriendelijk gedrag. Beken je guilty pleasures, zoals je wekelijkse trip naar het steakhouse of je vele vliegvakanties en leer hoe je met kleine veranderingen veel kunt doen om duurzamer te leven.

Praten over duurzaam: hoe dan?!

Praat je graag met anderen over klimaat en duurzaam leven en wil je weten hoe je dat goed aanpakt? In deze workshop van Klimaatgesprekken hoor je de ervaringen van anderen en krijg je tips en tricks voor een goed klimaatgesprek met vrienden, familie en buren. Zo ga je goed voorbereid naar het volgende familiefeestje!

Ontdek je buurkracht; de kracht die jij en je buren samen hebben!

Samen verduurzamen is leuker en vaak goedkoper! Inwoners van Zevenbergen hebben korting op zonnepanelen gefikst voor tientallen Moerdijkers. Dat deden ze in samenwerking met Buurkracht. Zij vertellen je alles over hun ervaringen tijdens deze workshop. Een mooi voorbeeld van hoe je als buurt kunt samenwerken om te verduurzamen.

Warmtepomp! Hoe zit het nu echt?

In deze workshop geven we een eerlijk inzicht in de volgende vragen:

  1. Wat is een warmtepomp en hoe werkt deze?
  2. Welke warmtepompen zijn er?
  3. Kan een warmtepomp in elk huis toegepast worden?
  4. Is de warmtepomp (te) duur?
  5. Maakt de warmtepomp (te) veel lawaai?
  6. Ieder individueel of collectief?

 

Gratis Energiescan van Energiek Moerdijk (Energiek Café)

Energiek Moerdijk heeft al ruim honderd energiescans uitgevoerd bij woningeigenaren. De energiecoaches vertellen u graag over ons onafhankelijk advies en ervaringen. Een energiescan geeft inzicht in de besparingsmogelijkheden: bouwkundig, elektra, verwarming en zonnepanelen. Sluit aan en meld je.