Toegankelijkheid

Skip to main content

Kogelvangers scoort op duurzaamheid

26 oktober 2023

In het bruisende hart van Willemstad, binnen de gemeente Moerdijk, waar duurzaamheid steeds prominenter wordt, heeft Voetbalvereniging Kogelvangers het afgelopen jaar 70 zonnepanelen laten installeren voor een jaarlijkse opwekking van 24.000 kwh. Deze vereniging gaat verder dan alleen het behalen van doelpunten op het voetbalveld; ze scoren ook op het gebied van duurzaamheid voor de gemeenschap. De Kogelvangers hebben in de afgelopen jaren aanzienlijke stappen gezet om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren en een positieve invloed op Moerdijk uit te oefenen. Een van hun recente initiatieven betrof de overstap naar groene energie. De club heeft zonnepanelen op hun sportcomplex laten installeren door Agrozon, waardoor ze niet alleen hun eigen energiekosten hebben verlaagd, maar ook hebben bijgedragen aan de lokale energietransitie.

Met het oog op de toekomst heeft Kogelvangers plannen om accupakketten aan te schaffen, waarmee ze de opgewekte zonne-energie kunnen opslaan voor later gebruik. Hierdoor kunnen ze niet alleen nog zelfvoorzienender worden, maar hebben ze ook de mogelijkheid om groene energie te benutten, zelfs wanneer de zon niet schijnt. Dit zal hun ecologische voetafdruk verder verminderen.

Gezien de plannen om Kogelvangers naar de overkant van de weg te verplaatsen, richt de club zich op verplaatsbare installaties. Het nieuw te bouwen sportcomplex zal voldoen aan de BENG+ (Bijna Energie Neutrale Gebouwen Plus) normen.

Kogelvangers heeft ook het plan om de leden bewuster te maken van het gebruik van verwarmd douchewater. Er wordt gedacht aan het team dat het kortst doucht te belonen. Bovendien worden er stappen ondernomen om het gebruik van plastic te verminderen. Met deze ambitieuze initiatieven hoopt Voetbalvereniging Kogelvangers een waardevolle bijdrage te leveren aan de gemeente Moerdijk op het gebied van duurzaamheid.