Toegankelijkheid

Skip to main content

Klimaatburgemeesters inspiratiedag

06 november 2023

Op 24 oktober 2023 werd een wandeling georganiseerd voor de Brabantse Klimaatburgemeesters vanuit de Holie Hub. Na een welkom met uitleg over de Holie Hub door Anne-Marie Rakhorst wandelden we naar de Hop stellage in de abdijtuin. Gertjan Prins vertelde over zijn aanpak in Waalwijk en wat zijn plannen voor de toekomst zijn. Vervolgens nam op het bruggetje bij het water Lucy Bathgate het stokje over om te vertellen over de Buurtbomen-kansenkaart en de ervaring van een week doorbrengen in de LocHal vorig jaar tijdens de Nationale Klimaatweek. Tenslotte vertelde Dimph Rubbens bij het insectenhotel hoe zij de gemeenschap in Moerdijk in beweging krijgt met onder andere ingepakte huisjes van karton om het belang van goed isoleren duidelijk te maken. Na de wandeling werden onder het genot van Holie water nog meer inspirerende ideeën gedeeld. 

Met deze wandeling hebben de Brabantse Klimaatburgemeesters laten zien hoe zij hun positieve energie inzetten voor de energietransitie en hoe we door samen te werken de wereld weer iets mooier kunnen maken.

Klimaatburgemeesters in Moerdijk

De komende tijd gaan we in Moerdijk met meer klimaatburgemeesters aan de slag: Pascal rijnart, Yvonne peters, Ineke van de Weijgert en Petra Wevers.