Toegankelijkheid

Skip to main content

Kernboodschap Lokale participatie Energie A16

28 januari 2021

Binnen Energie A16 wordt hard gewerkt om de energietransitie voor iedereen mogelijk te maken. Ook voor mensen die niet zelf kunnen investeren in duurzame maatregelen. En ook voor mensen die geen geschikte eigen woning hebben voor duurzame maatregelen, bijvoorbeeld omdat ze geen dak hebben voor zonnepanelen. Voor die mensen hebben we extra aandacht.


Al in 2016 is hierover een belangrijke afspraak gemaakt met alle negen ontwikkelaars van de 28 windmolens langs de A16: dat een kwart van het rendement uit de windmolens geïnvesteerd wordt in lokale energieprojecten. De eerste energieprojecten gaan over het verduurzamen van woningen en over collectieve zonne-energieprojecten.

Om de aanpak en ook de financieringsmogelijkheden van deze energieprojecten goed uit te werken, starten we met een testperiode. In deze periode gaan we aan de slag met een slimme aanpak voor de eerste 200 woningen en de eerste 5 collectieve zonne-energieprojecten. Verspreid over de vier betrokken A16 gemeenten: Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert. De aanpak, die nu ontwikkeld en straks getest wordt, wordt op termijn toegepast op meerdere energieprojecten, zodat iedereen in de vier gemeenten mee kan doen.

Lees het hele artikel in het pdf bestand Kernboodschap Lokale participatie.

Meer weten over EnergieA16? Kijk op www.energiea16.nl