Toegankelijkheid

Skip to main content

Informatieavonden Burenregeling A16 zone

02 september 2019

Langs de A16 zijn 28 windmolens gepland. Zeven windmolens komen in de gemeente Moerdijk. Naar verwachting zullen die in 2021 gaan draaien (onder voorbehoud van de uitkomst van de beroepsprocedure bij de Raad van State). De windmolens hebben gevolgen voor direct omwonenden. Daarom doen de ontwikkelaars van de windmolens iets extra’s voor hen met een burenregeling. In september zijn er informatieavonden voor inwoners die in aanmerking komen voor deze regeling.

De gemeente Moerdijk vindt het belangrijk dat direct omwonenden ook voordeel hebben van de windmolens. Daarvoor is de “Burenregeling A16 zone” opgezet. De Burenregeling is een vergoeding om woningen in het gebied te verduurzamen. Bijvoorbeeld met extra isolatie, (drie)dubbel glas, zonnepanelen of een warmtepomp. Deze maatregelen geven extra wooncomfort en zorgen voor een lagere energierekening.

Informatieavonden

Energie A16 organiseert in september diverse informatieavonden over de Burenregeling. De avonden zijn bedoeld voor inwoners die onder de regeling vallen. Meer info: Energie A16 via https://energiea16.nl/burenregeling.

Lees het hele bericht op de website van de gemeente Moerdijk.