Toegankelijkheid

Skip to main content

Hoe word je junior-energiecoach?

25 mei 2021

De energiecoaches van Energiek Moerdijk komen bij je thuis om advies te geven over hoe je huis energiezuiniger kan worden. Dat is heel prettig, want zo bespaar je veel geld en het is ook nog eens een gratis service. Maar het kan nog beter! Daag je kind uit om junior-energiecoach te worden en maak van energie besparen jullie hobby.

Het gratis spel Junior Energiecoach leert kinderen in vijf weken van alles over energieverbruik in en om het huis. Met proefjes, puzzels en spelletjes ontdekken ze wat energie is en hoe je er samen op kunt besparen. En vooral; dat dat heel goed is voor onze planeet. Aan het eind van het spel wordt je kind benoemd tot Junior Energiecoach en heb jij je eigen energiecoach in huis.

Wat is Junior Energiecoach?

  • Spel voor kinderen van 7 tot 12 jaar en hun gezin
  • Met echte post
  • Geheime uitdagingen via internet
  • Varkentje rund
  • Woordzoekers, spelletjes en breinbrekers
  • Vijf weken lang, zo’n 15 tot 30 minuten per week
  • Prijzen winnen
  • Leer samen met je kind op een leuke manier over je energieverbruik
  • Gratis meedoen vanaf oktober. Je kunt je kind nu al inschrijven op www.juniorenergiecoach.nl

De bespaarbaas

Heb je eenmaal een junior energiecoach in huis? Dan kan hij of zij ook een keer de bespaarbaas worden. Want kinderen vinden het nou eenmaal heel leuk om de rollen om te draaien. Maak je kind verantwoordelijk voor het besparen van zoveel mogelijk energie. Hij of zij zal ervoor moeten zorgen dat er geen lader onnodig wordt aangesloten, dat er geen druppelende kranen zijn, dat het licht niet blijft branden en dat er niet te lang gedoucht wordt. Laat ze maar eens de baas spelen!

Een avond zonder elektriciteit

Organiseer eens een avondje zonder elektriciteit. Een schermloze avond waar de hele familie samen van geniet. Probeer te koken op een vuurtje (of steek de bbq aan). Speel een gezelschapsspel of maak je eigen muziek met kaarsjes als enige verlichting. Als kers op de taart, draai de verwarming een graadje lager en trek een extra trui aan. Je zal het begrepen hebben, een cosy avond voor de boeg!

Jong geleerd, oud gedaan

Energiek Moerdijk is groot fan van het betrekken van kinderen en jong volwassenen bij energie besparen. Want jong geleerd is oud gedaan. Daarom werken we ook samen met het Markland College in Zevenbergen. De leerlingen maken opdrachten die laten zien dat energie besparen ook leuk kan zijn, zoals een energy-speurtocht of een escaperoombox.

Doe mee!

Energiek Moerdijk is op zoek naar Junior Energiecoaches. Daarom zullen we aan het begin van het nieuwe schooljaar  2021-2022  hier vooral aandacht aan besteden. We vragen de gemeente, woningbouwcorporaties, bedrijven en scholen om mee te doen. Wil jij ook meedoen met jouw vereniging, school en club? Meld je aan op www.energiekmoerdijk.nl en we houden je op de hoogte.

Bron: https://www.juniorenergiecoach.nl/ en https://www.gezondverstandig.be/energie-besparen-kinderen/