Toegankelijkheid

Skip to main content

Fietsroute Bloemendaalse Polder (ZLTO Moerdijk) op zaterdag 16 november

14 oktober 2024

DichterBijDeBoerderij

Bij diverse locaties op de route vind je borden met info over de boer, het  bedrijf of carbon farming.

Meer weten? Check de QR-code op de borden en ontmoet de boer op Dichterbijdeboerderij.nl!

Deze route kwam tot stand in samenwerking met ZLTO Moerdijk en KrachtigBuiten met financiële steun van gemeente Moerdijk en Port of Moerdijk.

pdfBekijk de route en meer informatie (pdf) 

 Lees meer in het artikel 'Vernieuwd: De Bloemendaalse polderroute op de fiets' in de Internetbode.

zlto

 

Carbon Farming

Wist je dat steeds meer Moerdijkse boeren als enige in Nederland aan Carbon Farming doen? Naast de verkopende boeren delen ook de ‘koolstofboeren’ via borden op het erf informatie over hun bedrijf én vertellen zij je graag over hoe zij extra koolstof binden aan de grond. Daarmee staan de agrarische ondernemers van Moerdijk voor productie van gezond en eerlijk voedsel, waarbij ze een grote bijdrage leveren aan de biodiversiteit, verduurzaming en vergroening van de landbouwsector. Alle Carbon Farmers binnen het gebied van de Bloemendaalse Polderroute zijn op de fietskaart terug te vinden met een speciaal icoontje.

 

 

De route is geïnspireerd op het concept:  Fietsen voor m’n eten een consumentenplatform en een informatiebron om jouw dagelijkse eten bij elkaar te sprokkelen op de fiets. Op de landkaart vind je punaises van onderliggende regiokaarten, waarop je kunt doorklikken om alle tips in de regio te kunnen zien. Onze klimaatburgemeester Petra Wevers is voorfietser van regio West-Brabant.

Elke regiokaart bevat tips van stalletjes langs de weg, boerderijen, kwekerijen, marktkramen en kleine winkeliers waar je eten kunt kopen. www.fietsenvoormijneten.nl/regio/west-brabant/

 

 

 Foto door: Petra Huijsmans 

 logo fietsen voor mn eten DEF 300x111