Toegankelijkheid

Skip to main content

Energiearmoede en Moerdijk: structurele oplossingen

04 april 2022

Energiearmoede ligt ook in Moerdijk op de loer. Energiek Moerdijk kan een gratis energiescan uitvoeren, dan weet u wat u het beste kan aanpakken om de energiekosten te verlagen. Maak er gebruik van. "We moeten het hebben van structurele oplossingen zoals isoleren.”

Omdat de energietransitie naar schone energie niet altijd en voor iedereen een succesverhaal blijkt, is er in deze rubriek ruimte voor een kritische blik. Dit keer gaat het over de hoge prijzen voor energie. Daar heeft zo ongeveer iedereen op dit moment mee te maken. De energieprijs was nog niet eerder zo hoog. Energiearmoede, als een groot deel van het salaris naar de energieleverancier gaat, ligt op de loer. Ook in onze regio West-Brabant, vooral in wijken waar de woningvoorraad verouderd is. De regionale krant maakte een overzicht. (Bron: BN DeStem)

Natuurlijk kun je zelf duurzaam aan de slag. Als inwoner, ondernemer of vereniging. Zicht krijgen op je energieverbruik, energiebesparende maatregelen nemen, je woning, pand of tuin aanpassen: er zijn talloze mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan. Vaak kun je profiteren van financiële regelingen en subsidies. Kijk op www.moerdijk.nl/klimaat wat de gemeente voor inwoners, verenigingen of bedrijven kan betekenen.

Energiek Moerdijk

Woon je in Moerdijk en heb je een goed idee om energie te besparen of duurzame energie op te wekken? Of wil je meedoen aan gezamenlijke projecten? Dan kun je contact opnemen met Energiek Moerdijk.

Stichting Energietransitie Moerdijk (STEM)

In Moerdijk is STEM betrokken bij het verder brengen van lokale energieprojecten waarin geïnvesteerd wordt met rendement uit de windmolens.