Toegankelijkheid

Skip to main content

Duurzame initiatieven vv de Klundert

26 oktober 2023

Enige jaren terug zijn wij bij v.v.Klundert gestart met het verduurzamen van de kantine en kleedkamers. Wij zijn toen begonnen met de verlichting aan te passen naar LED. Aangezien de kantine eigendom was van de Gemeente Moerdijk hebben zij het dak en de CV-ketels vervangen. Wij hebben als club zelf de houten kozijnen met nog enkel glas vervangen voor kunststof kozijnen met dubbelglas. Als vereniging zijn de wilde wij ook graag zonnepanelen plaatsen. Hier kregen wij echter geen toestemming voor van de Gemeente Moerdijk. De oplossing was om de kantine over te nemen van de Gemeente.

De overname was een proces wat lang duurde. De offerte voor de panelen was al aangevraagd. En in juli 2022 werd er al een welkome financiële bijdrage binnen gehaald met het winnen van een van de hoofdprijzen bij Shell Moerdijk met de campagne “Samen voor een duurzame wijk”. Uiteindelijk is de kantine eind 2022 overgenomen van de Gemeente Moerdijk. Gelijk daarna in het voorjaar van 2023 zijn er 114 zonnepanelen geplaatst. De berekende jaaropbrengst van deze panelen is 35.000 kWh per jaar.

De volgende stap is het plaatsen van LED verlichting op het trainingsveld. Deze zal worden aangelegd door de Gemeente Moerdijk. Het is nog wachten wanneer dit gaat gebeuren. Wij als club gaan zelf trachten LED verlichting op het hoofdveld te realiseren.