Toegankelijkheid

Skip to main content

Balkonzonnestroom (kleine plug-in installatie) iets voor jou?

07 februari 2024

Een balkonzonnestroom is een kleine plug-in installatie van 600W vermogen die veilig door 2 bewoners zelf kan worden geïnstalleerd en eenvoudig op de bestaande aanwezige stopcontacten kan worden aangesloten zonder verdere wijzigingen in bestaande meterkasten en elektrische installaties.

Een balkon solar die veilig door 2 bewoners kan worden geïnstalleerd. Het bespaart ook ongeveer 1500€ aan kosten voor aanpassing van de meterkast en installatie van de kabels, en er moet goed worden nagedacht over hoe stevig deze panelen worden bevestigd, niemand wil dat die van 10mtr hoogte naar beneden vallen, wij hebben gedacht om hier geen compromissen te sluiten, ook al is dat iets duurder.

Waarom niet meer stroom op het stopcontact? Als een zekering/stroomonderbreker van 16 A een extra injectie van 3,5 A krijgt. Komt dat bovenop de stroom die de automaat doorlaat en de stroom kan dus 20A zijn zonder dat de automaat dit ziet. Dit voorbeeld kan nog door een 1,5mm2, maar niet meer , anders zou er mogelijk een brandgevaarlijke situatie kunnen ontstaan. Maak ook niet de fout om de balcony solar aan te sluiten via een meervoudig stekkerblok of een opgerold snoer.

On de teruglevering te mogen salderen en uitbetaald te krijgen moet je, je inschrijven op www.energieleveren.nl , anders is het mogelijk dat de teruglevering niet met de geleverde energie wordt verrekend.