fbpx

Constructieve Zonneladder

Om de energietransitie en de ambitieuze doelen uit het Klimaatakkoord te halen, wil men ook in Moerdijk inzetten op zonne-energie. Zonnepanelen op daken, op industrieterreinen, maar ook steeds vaker in het buitengebied. Deze groeiende ontwikkeling van zonne-energie roept vragen op. De Constructieve zonneladder biedt uitkomst.

0
0
0
s2smodern
Lees meer: Constructieve Zonneladder

Congres ‘Brabant op de schop’

Hoe ziet het oogsten van nieuwe energie in de regio eruit? Innovatief? Disruptief? Met de turfwinning ging Brabant al eerder letterlijk op de schop om de energiehonger te stillen. Na turf, kolen en gas staan we aan de lat voor een volgende energietransitie, maar nu op een duurzame manier. Hoe ziet het oogsten van nieuwe energie in de regio er dan uit? Daarover gaat het eindcongres van het provinciaal programma Sustainable Energy Farming (SEF). Met als specifieke vragen: hoe zet de groene sector innovatie in om vorm te geven aan de energietransitie? En: wat werkt wel en wat niet? Een bijeenkomst voor agrariërs, waterschappen, terreinbeheerders, onderwijs, bedrijven, overheden en andere belangstellenden. We nodigen je van harte uit om te reflecteren en deelgenoot te worden van bijzondere praktijken en inzichten.Keynote speaker is Maurits Groen, die zich als activist en ondernemer bezighoudt met milieu- en ontwikkelingsvraagstukken.

0
0
0
s2smodern
Lees meer: Congres ‘Brabant op de schop’

Glasvezel 10 x duurzaam

Wist je dat een stabiel en betrouwbaar internet ook nog eens heel duurzaam is? Modems, routers en complexe landelijke netwerksystemen kosten veel elektriciteit en zijn slecht voor het milieu. Onderzoek heeft aangetoond dat we energie kunnen besparen als we allemaal overstappen op glasvezel. Daarom wil de overheid graag dat heel Nederland vanaf 2023 glasvezel heeft. Ook de gemeente Moerdijk doet mee. Maar wat is glasvezel eigenlijk?

0
0
0
s2smodern
Lees meer: Glasvezel 10 x duurzaam