fbpx

Congres ‘Brabant op de schop’

Hoe ziet het oogsten van nieuwe energie in de regio eruit? Innovatief? Disruptief? Met de turfwinning ging Brabant al eerder letterlijk op de schop om de energiehonger te stillen. Na turf, kolen en gas staan we aan de lat voor een volgende energietransitie, maar nu op een duurzame manier. Hoe ziet het oogsten van nieuwe energie in de regio er dan uit? Daarover gaat het eindcongres van het provinciaal programma Sustainable Energy Farming (SEF). Met als specifieke vragen: hoe zet de groene sector innovatie in om vorm te geven aan de energietransitie? En: wat werkt wel en wat niet? Een bijeenkomst voor agrariërs, waterschappen, terreinbeheerders, onderwijs, bedrijven, overheden en andere belangstellenden. We nodigen je van harte uit om te reflecteren en deelgenoot te worden van bijzondere praktijken en inzichten.Keynote speaker is Maurits Groen, die zich als activist en ondernemer bezighoudt met milieu- en ontwikkelingsvraagstukken.

0
0
0
s2smodern
Lees meer: Congres ‘Brabant op de schop’

Glasvezel 10 x duurzaam

Wist je dat een stabiel en betrouwbaar internet ook nog eens heel duurzaam is? Modems, routers en complexe landelijke netwerksystemen kosten veel elektriciteit en zijn slecht voor het milieu. Onderzoek heeft aangetoond dat we energie kunnen besparen als we allemaal overstappen op glasvezel. Daarom wil de overheid graag dat heel Nederland vanaf 2023 glasvezel heeft. Ook de gemeente Moerdijk doet mee. Maar wat is glasvezel eigenlijk?

0
0
0
s2smodern
Lees meer: Glasvezel 10 x duurzaam

Ruim vier ton voor energiebesparing in koopwoningen

Gemeente Moerdijk krijgt 437.000 euro subsidie uit de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE). Deze regeling stimuleert woningeigenaren in 2020 om energiebesparende maatregelen te nemen. Een groot deel van het geld besteedt de gemeente aan producten voor huiseigenaren om zelf energie te besparen in huis. Daarnaast organiseert de gemeente voorlichtingsavonden en gezamenlijke inkoopacties van bijvoorbeeld woningisolatie en zonnepanelen. Energie besparen zorgt voor beter wooncomfort, een lagere energierekening en minder CO2–uitstoot.

0
0
0
s2smodern
Lees meer: Ruim vier ton voor energiebesparing in koopwoningen