fbpx

Stimuleringslening: maak uw woning klaar voor de toekomst

Met de Stimuleringslening van de gemeente Moerdijk kunt u het wooncomfort van uw woning verhogen. Wij bieden een lening tegen aantrekkelijke voorwaarden en een lage rente. Het principe is simpel: de gemeente verstrekt een goedkope lening voor verbetermaatregelen aan uw woning op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en/of levensloopbestendigheid.
De voordelen:

0
0
0
s2smodern
Lees meer: Stimuleringslening: maak uw woning klaar voor de toekomst

Sportclubs investeren volop energiebesparing

Onder sportstichtingen en sportverenigingen is veel belangstelling voor de regeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties. Deze is maandag 4 januari opengegaan. De belangstelling blijkt uit het groot aantal aanvragen dat de eerste dag direct na openstelling van het subsidieloket is ingediend. In de middag normaliseerde het verkeer op het E-loket. De tweede dag sloot af met 432 aanvragen, waarmee circa driekwart van het beschikbare budget is geclaimd. De hoogte van de claim valt na beoordeling van de aanvragen meestal lager uit vanwege afgewezen onvolledige of onjuiste aanvragen. Er kunnen nog aanvragen worden ingediend.

http://www.rvo.nl/actueel/nieuws/sportclubs-investeren-volop-energiebesparing

0
0
0
s2smodern

2014: samenwerken ontdekken

In de overgang van het oude naar het nieuwe jaar is het tijd voor reflectie bij Energiek Moerdijk. Het jaar 2014 kan worden getypeerd als het jaar, waarin het samenwerken centraal staat. Het samenwerken met de overheid, het lokale bedrijfsleven en het onderwijs. Samenwerken lijkt zo vanzelf sprekend, maar dat is het niet.

Als je als burger iets wilt wat een meerwaarde oplevert voor de gemeenschap zoek je mede burgers. Samen werk je het idee uit tot een plan. En als je met elkaar het plan goed genoeg vindt leg je het voor. Bij voorbeeld aan de gemeente, omdat er vergunningen nodig zijn of zij eigenaar is van grond en opstallen. De gemeente op haar beurt maakt ook plannen en legt deze plannen vervolgens voor aan de belanghebbenden. Maar wat als het burger initiatief niet overeenkomt met de plannen van de gemeente? Dan ga je met elkaar in gesprek en ontdek je dat er meer tijd nodig is om tot realisatie van het plan te komen. Daar moet je je niet door laten ontmoedigen en door er moeite voor te blijven doen en te blijven zoeken naar constructieve oplossingen, gaat het uiteindelijk lukken. Het voorzien van zonnepanelen op het dak van kinderboerderij De Dierenploeg en ook het voorzien van zonnepanelen op de gebouwen die de gemeente in eigendom heeft vragen tijd om het goed voor te bereiden omdat er zoveel partijen gaan samenwerken. De verwachting is dat de gebiedsplannen kunnen helpen om in 2015 tot concrete uitvoering te komen van duurzame, energieKe projecten in de verschillende kernen.
0
0
0
s2smodern
Lees meer: 2014: samenwerken ontdekken