fbpx

Raad van State in basis akkoord: provincie moet inpassingsplan eerst aanpassen

De provincie Noord-Brabant moet binnen een half jaar een aantal fouten in het inpassingsplan ‘Windenergie A16’ herstellen. Dat oordeelde de Raad van State vandaag in een zogenaamde tussenuitspraak op bezwaren tegen de bouw van 28 windturbines langs de A16. Na aanpassing van ‘Windenergie A16’ volgt een definitieve uitspraak. Dat betekent dat de zeven windmolens die waren voorzien in Moerdijk er voorlopig nog niet komen. “We zullen dus nog even geduld moeten hebben”, reageert wethouder Désirée Brummans van de gemeente Moerdijk. 

0
0
0
s2smodern
Lees meer: Raad van State in basis akkoord: provincie moet inpassingsplan eerst aanpassen

Van elkaar leren op energiesafari

De 16 gemeenten in West-Brabant zijn met elkaar op energiesafari gegaan. Ze zijn bij verschillende locaties geweest om ideeën op te doen over duurzame energie. Want het is zonde als alle gemeenten zelf het wiel uit gaan vinden. Deze vraag stond tijdens de energiesafari centraal: ‘Hoe gaan we in West-Brabant om met het duurzaam opwekken, de opslag, en het transport van warmte en elektriciteit?’.

0
0
0
s2smodern
Lees meer: Van elkaar leren op energiesafari

Geniet van de zomer in een koele tuin

Als je in de zomer door je stad of dorp wandelt merk je het gelijk; de grote temperatuurverschillen tussen de wijken waar veel of weinig groen is. Moerdijk wil graag door middel van allerlei activiteiten inwoners en bedrijven helpen de gemeente te vergroenen. Waarom dat nodig is en wat de raakvlakken zijn met energie besparen lees je in dit blog.

0
0
0
s2smodern
Lees meer: Geniet van de zomer in een koele tuin