Windpark industrieterrein Moerdijk

Samen gaan we voor duurzaam! Nuon wil binnen één generatie een fossielvrije energievoorziening voor iedereen. Daarom bouwen zij windmolens op plekken waar genoeg wind is. Op het industrieterrein van Moerdijk komen 7 windmolens. Genoeg energie voor meer dan 20.000 huishoudens.

Nuon is met de aanbestedingsprocedure gestart om te bekijken welke aannemers het windmolenpark in opdracht van Nuon mogen bouwen. Na gunning gaat de aannemer een definitieve planning maken en kan de bouw beginnen. De bouw begint in het voorjaar van 2019.

Lees meer: Windpark industrieterrein Moerdijk

Moerdijk wil van asbestdaken af

Vanaf 2025 voert de Rijksoverheid een verbod op asbestdaken in. Dit betekent dat eigenaren van gebouwen met asbesthoudende dakbedekking deze voor 2025 moeten verwijderen. Moerdijk gaat nu al aan de slag en wil zoveel mogelijk kansen benutten om daken meteen te verduurzamen. Als Energiek Moerdijk houden we u op de hoogte van de ontwikkeling rondom asbestdaken en de koppelkansen met verduurzaming in de vorm van zonnepanelen of groene daken.

Lees meer: Moerdijk wil van asbestdaken af

Bespaar energie; doe een wijksafari!

Olifanten, neushoorns of giraffen zul je waarschijnlijk niet tegenkomen in je eigen dorp, maar er is wel heel wat te ontdekken op het gebied van energietransitie. Want als je meedoet aan een safari in je eigen buurt, kun je ‘de big five’ van energiebesparingstips spotten. En daar kun je veel geld en CO-2 mee besparen. Benieuwd geworden naar de wijksafari? Lees dan snel verder.

Lees meer: Bespaar energie; doe een wijksafari!