Toegankelijkheid

Skip to main content

Heb jij de aangeklede huisjes al gezien?

27 oktober 2022

Volgende week is de Klimaatweek van 31 oktober tot en met 6 november. Energiek Moerdijk zet op verschillende plaatsen aangeklede kartonnen huisjes weg. In enkele gemeenschapshuizen, op enkele kinderdagverblijven, de bibliotheek, het gemeentehuis en het eerste aangeklede huisje was het kippenhok op de kinderboerderij.

De kippen moeten ergens anders binnen zitten vanwege de vogelgriep en ze moeten ophokt blijven. Op het voorterrein van  hebben we het lege kippenhok met dassen ingepakt. Deze dassen zijn enkele jaren geleden gebreid en gehaakt om de haven in aanbouw op te vrolijken. Deze dassen hingen langs de afrastering van de haven. Energiek Moerdijk vond het jammer dat er geen bestemming meer was voor deze dassen en heeft ze weggehaald, gewassen en bewaard om te gebruiken voor verschillende projecten. Dit jaar gebruiken we ze om het isoleren onder de aandacht te brengen. Je huis goed isoleren is belangrijk om minder energiekosten te hebben maar ook om Co2 te besparen. Ook jezelf isoleren door warm aan te kleden is een manier om de verwarming minder hoog te zetten. Bij de huisjes worden ook folders verspreid over kleine energiebesparende maatregelen die weinig of geen investeringen vragen en de flyer Zet 'm op 60. 

 

 Huisje in het Anker in Moerdijk Huisje in het Anker in Moerdijk 
 Huisje in de bibliotheek in Zevenbergen met boeken over energiejpg Huisje in de bibliotheek in Zevenbergen met boeken over energie.
 Huisje bij de voedselbank. A iedereen die gebruik maakt vd Voedselbank krijgt 2 flyers mee met tips om energie te besparen  Huisje bij de voedselbank. A iedereen die gebruik maakt vd Voedselbank krijgt 2 flyers mee met tips om energie te besparen.
 Huisje in het gemeentehuis  Huisje in het gemeentehuis
 Huisje in trefpunt zevenbergen  Huisje in trefpunt Zevenbergen
 Huisje buiten op kinderboerderij. De kippen zitten ergens anders vanwege de vogelgriep en moeten binnen blijven Huisje buiten op kinderboerderij. De kippen zitten ergens anders vanwege de vogelgriep en moeten binnen blijven.

 

 

 

 

huis isoleren mileucentraal