Toegankelijkheid

Skip to main content

Energiek Moerdijk @ Prominenten Race 2022

09 augustus 2022

Dimph Rubbens heeft namens Energiek Moerdijk meegedaan aan de Prominenten Race, georganiseerd door de Profronde Zevenbergen als onderdeel van het EVELO Wielerweekend van Moerdijk. Meer dan 20 bekende Moerdijkers hebben geprobeerd elkaar te overtreffen in snelheid en vaardigheid, maar zeker ook qua originaliteit voor wat betreft de uitvoering van het rijwiel.

De boodschap van Energiek Moerdijk is natuurlijk duidelijk, en werd tijdens tijdens deze wielerronde dan ook uitgedragen:

"Energie voor iedereen! Energiek Moerdijk is een gemeenschap coöperatie van voor, door en met inwoners om de energietransitie in te zetten als middel voor de leefbaarheid in alle kernen. We hebben een team van lokale energiecoaches die u kunnen adviseren en informeren zonder commerciële motieven of achtergrond. We zijn er voor iedereen! Maak daar slim gebruik van!

Wat kun je allemaal doen: 
- De eerste daalder wordt verdiend met energiebesparing door gedrag (dikke trui in huis aan, verwarming alleen aanzetten waar je bent, ’s nachts een lagere temperatuur, korter en misschien minder douchen)
- No regret isolatiemaatregelen (tochtstrip, radiatorfolie, ledlampen) 
- Zelf energie opwekken (zonnepanelen) 
- Hernieuwbare energie gebruiken

Waar kan Energiek Moerdijk u bij helpen, adviseren: 
- Zet m op….! Zet m op 60! Zet je cv op 60 graden om kosten te besparen! 
- Doe de Leck-check! Dan kom je er achter hoeveel kieren er in huis zit en je waarschijnlijk teveel voor de mussen stookt? 
- De knop om! Hoe kunnen we minder gas gebruiken? Wat zijn kleine energiebesparende maatregelen (no regret maatregelen). 
- Gratis energiescan aan huis: je leert naar uw huis kijken en krijgt een maatwerkadvies dat bij jouw huis past."