Toegankelijkheid

Skip to main content

Gezocht: klimaatpartners

18 oktober 2021

Als iedereen wat doet voor het klimaat kunnen we samen de CO2-uitstoot verlagen. En als we elkaar daar bij helpen, dan gaat het sneller, wordt het makkelijker en ook nog eens leuker! Dus doe mee en wordt klimaatpartner in Moerdijk.

Energiek Moerdijk wil samen met bedrijven, particulieren en maatschappelijke organisaties in onze gemeente bouwen aan een netwerk van klimaatpartners. Een klimaatpartner biedt producten en diensten aan die je helpen om iets voor het klimaat te doen. www.iedereendoetwat.nl/klimaatpartners maakt de volgende indeling:

Partners voor duurzame energie

Zij bieden je duurzame energie zodat jij kan bijdragen aan het verbeteren van het klimaat. In Moerdijk zijn dat de Dorpsmolen, Energie A16 en het toekomstige zonnepark Klundert. Word ook klimaatpartner. Leg je dak vol met zonnepanelen en wek je eigen stroom op.

Partners voor duurzaam wonen

Zij bieden je producten om je huis en omgeving duurzamer te maken. Dat tweedehands ook erg mooi kan zijn bewijst kringloopwinkel Emmaus uit Langeweg Ook het repaircafé in Zevenbergen is weer opgestart. De gemeente startte een campagne om afval te scheiden. Word klimaatpartner door genoegen te nemen met minder spullen. Geef in december een beleving cadeau: Ken je theater De Schuur al?

Partners voor duurzame financiering

Jouw hulp bij de financiering van grote en dure maatregelen met veel impact voor het klimaat. De gemeente Moerdijk helpt je bijvoorbeeld met een aantrekkelijke lening om je huis te isoleren of zonnepanelen aan te schaffen.

Partners om bewuster te eten

Zij helpen je om bewuster met voedsel om te gaan. Je ziet ze bij ons ook steeds meer; de streekproductenwinkels. Koop lokaal en verklein je ecologische voetafdruk. Bovendien help je boeren om voedsel op een andere manier te produceren. Leer de streekproducten in Moerdijk kennen met de fietsroute Fietsen voor mijn eten van Krachtig Buiten en het magazine PROEF met interessante verhalen over streekproducten en leuke tips.
Ook interessant: voedselbossen en tiny forests! Ook in Moerdijk zijn hier al initiatieven van te vinden.

Partners om anders te reizen

Duurzamer en anders reizen is in een uitgestrekte landelijke gemeente soms wel lastig. Toch komen hier ook allerlei initiatieven van de grond. De gemeente rijdt met elektrische auto’s in de buitendienst. En het Havenbedrijf lanceerde de ridesharingapp. Gelukkig komen er ook steeds meer laadpalen voor elektrische auto’s in de kernen. Het wachten is nog op de deelauto!

Partners voor gericht klimaatadvies

Zij geven je advies zodat je de beste duurzame keuze kan maken. Zoals Energiek Moerdijk met de gratis energiescan voor particulieren en bedrijven.

Doe mee!

In Moerdijk hebben we al heel wat duurzame initiatieven en het worden er steeds meer. Want duurzaamheid is geen hobby van softies. Het klimaat treft ons allemaal! Daarom is het belangrijk dat iedereen meedoet. Daarom doen we een oproep aan al onze lokale partners om samen te werken en elkaar te leren kennen. Want samen bereiken we nog veel meer. Meld je aan als klimaatpartner op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..