fbpx

Nieuws

Schooldag van de duurzaamheid

Schooldag van de duurzaamheid

Basisscholen worden uitgenodigd om op 9 oktober actief mee te doen aan de dag van duurzaamheid. De scholen kunnen zich aanmelden voor de voorleesactie en de junior global goals krijgen aandacht. In 2020 staat een van de 17 junior global goals centraal en dat is gezondheid& happy. Er is materiaal beschikbaar, zodat docenten weinig of geen voorbereidingstijd nodig hebben.


Het doel van deze dag is om basisschoolleerlingen zich laten realiseren dat ze onderdeel zijn van een groter geheel (systeemdenken) en dat een duurzame samenleving impliceert dat ze elkaar en een gezonde aarde nodig hebben. Net als voorgaande jaren is het ook dit jaar mogelijk om de voorleesactie te combineren met een doe-activiteit, waarin een verbinding wordt gemaakt tussen het thema van de Voorleesactie en de eerste Junior Global Goal "Gezond&Happy". Energiek Moerdijk biedt ook actieve opdrachten aan over energietransitie aan, zoals een energyspeurtocht. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Meer weten of je school aanmelden? Kijk dan even hier.

0
0
0
s2sdefault