fbpx

Nieuws

Energieprijzen flink gedaald

Energieprijzen flink gedaald

'Dit is uitzonderlijk, we hebben in tijden niet zo'n daling gezien,' aldus Sanne de Jong van Gaslicht.com. Ze heeft het over de prijzen van gas en elektriciteit, die mede door de milde winter en het coronavirus sinds januari flink omlaag zijn gegaan. Het overstapvoordeel is hierdoor volgens de site opgelopen tot bijna 450 euro.

De internationale zorgen om het coronavirus hebben ook gevolgen voor de gasprijzen. Bedrijven sluiten tijdelijk en er wordt minder gereisd. Dit leidt tot een dalende vraag naar olie, en daarmee ook een dalende olieprijs. Daarnaast is er sprake van een gasoverschot, mede door de milde winter. Dit alles maakt het volgens Gaslicht.com een gunstig moment om over te stappen naar een andere energieaanbieder.

Een extra besparing van 76 euro

'Wij zien nu dat sinds januari de prijzen van vaste contracten uitzonderlijk hard gedaald zijn. Meestal fluctueren aanbiedingen vooral door de welkomstpremies die energieleveranciers bieden, maar nu zijn het echt de tarieven die omlaag zijn gegaan,' constateert De Jong.

In twee maanden tijd zijn de stroomprijzen 11,3% gedaald en de gasprijzen 13,5%. Dit zorgt voor een daling van de energiekosten van respectievelijk zo'n 25 euro en 51 euro op jaarbasis. Daar merk je als consument met een lopend contract echter niet direct iets van. De Jong: 'Je zou wellicht denken dat je dit ook merkt als je een variabel contract hebt. Maar energieleveranciers passen die tarieven veelal pas in juli weer aan. Het is maar afwachten wat de prijzen dan zullen doen.'

Wie het wél merken, zijn mensen die op dit moment de mogelijkheid hebben om over te stappen. 'Het overstapvoordeel is opgelopen tot bijna 450 euro,' zegt De Jong.

Het hele artikel lezen? Kijk dan even hier.

0
0
0
s2smodern