Toegankelijkheid

Skip to main content

Inzicht in mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie

15 april 2020

Voor mensen die zich bezig houden met Energietransitie-vraagstukken is de nieuwe Energietransitie-viewer zeer interessant , omdat het veel inzicht geeft in de mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie. De Energietransitie-viewer kan kosteloos gebruikt worden.

Wat is de Energietransitie-viewer?

De Energietransitie-viewer helpt professionals bij het realiseren van hun energietransitie doelstellingen. Via overzichtelijke kaartweergaven, geeft de viewer inzicht in de energievraag, infrastructuur, opwek- of besparingspotentieel. In de Energietransitie-viewer zijn alle relevante data in het kader van de energietransitie bij elkaar gebracht. Denk daarbij aan landelijke datasets zoals de Startanalyses Warmtetransitie visies (PBL), de Analysekaarten (Nationaal Programma Regionale Energie Strategieën), de WarmteAtlas (RVO), Nationale Energie Atlas (ministerie van Infrastructuur en Milieu), demografische data (CBS) en PICO (Geodan).

Benieuwd naar de Energietransitie-viewer en gratis toegang?

Bekijk vooral de demo's van de Energietransitie-viewer, die in een overzichtelijke kaartweergave laten zien waar de kansen liggen voor warmtenetten  en voor het opwekken van zonne-energie . Na het bekijken van de demo kun je een account aanmaken, waarmee je gratis toegang krijgt tot de Energietransitie-viewer.