fbpx

Nieuws

Constructieve Zonneladder

Constructieve Zonneladder

Om de energietransitie en de ambitieuze doelen uit het Klimaatakkoord te halen, wil men ook in Moerdijk inzetten op zonne-energie. Zonnepanelen op daken, op industrieterreinen, maar ook steeds vaker in het buitengebied. Deze groeiende ontwikkeling van zonne-energie roept vragen op. De Constructieve zonneladder biedt uitkomst.

Welke locaties zijn geschikt voor zonnepanelen? Hoe gaan we zo efficiënt mogelijk om met onze (schaarse) ruimte? Hoe zorgen we ervoor dat duurzame energie niet ten koste gaat van natuurbelangen en vruchtbare gronden? De Natuur en Milieufederaties (NMF’s) hebben de ‘constructieve zonneladder’ ontwikkeld om te helpen bij de afweging van dit soort vragen.

Wat is de Constructieve Zonneladder?

De Constructieve Zonneladder is een handreiking die gebruikt kan worden om in 5 stappen hun eigen, lokale zonne-energie beleid te vormen. De ontwikkeling van zonne-energieprojecten wordt op deze manier in goede banen geleid, door zonnepanelen op voorkeurslocaties te stimuleren en door duidelijke voorwaarden te stellen.

0
0
0
s2smodern