fbpx

Nieuws

Verplicht zonnepanelen op daken en minder zonneparken

Verplicht zonnepanelen op daken en minder zonneparken

Het aantal zonneparken in Nederland neemt de laatste jaren flink toe, terwijl nog lang niet al het beschikbare dakoppervlak wordt gebruikt voor zonnepanelen. Landbouwgrond of natuurgebied moet steeds vaker wijken voor de aanleg van grootschalige zonneparken. Het kabinet wil gemeenten daarom meer bevoegdheid geven om zonnepanelen op daken te verplichten.


Landbouwgrond of natuurgebied moet steeds vaker wijken voor de aanleg van grootschalige zonneparken. Het kabinet wil gemeenten daarom meer bevoegdheid geven om zonnepanelen op daken te verplichten.

Verplicht zonnepanelen

Via een wijziging in het Besluit bouwwerken leefomgeving moeten gemeenten de mogelijkheid krijgen om plaatsing van zonnepanelen bij nieuwbouw te verplichten. Op deze manier worden grote potentiële daken van industriehallen en bedrijfspanden verplicht eerst gebruikt voor de aanleg van zonnepanelen. Het gebruik van landbouwgrond en natuurgebied wordt daarmee juist ingeperkt.

Lees de rest van dit artikel op de website van Zelf Energie Produceren.

0
0
0
s2sdefault