Nieuws

Programma: Open Dag Duurzame Gebouwen

Programma: Open Dag Duurzame Gebouwen

Neem een kijkje op duurzame locaties waar mensen in Moerdijk duurzaam bezig zijn. Voor inspiratie en ideeën om zelf het komende jaar ook energiezuinig of met duurzame materialen aan de slag te gaan. Voor jezelf én het klimaat. Lees snel verder welke locties je allemaal kunt bezoeken op zaterdag 9 november 2019.


Deze deelnemers verwelkomen je graag:

Makelaar: Pieter van Wensen, Molenberglaan 3, Klundert
Tijdstip open huis: 13.30-14.30 uur

Peter van Wensen is enthousiast over de lucht-water warmtepompen die ze hebben gerealiseerd in de kelder van het gebouw (een gemeentemonument). Daarnaast zijn zij het enige makelaarskantoor in de gemeente Moerdijk met een energie-neutraal kantoor nadat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Dit is welliswaar nog niet het geval op 9 november, maar wel dit jaar nog. Met het geïnstalleerde systeem kunnen ze verwarmen en koelen middels vloerverwarming/koeling. Bovendien is de schil van het gebouw zeer goed geïsoleerd waardoor ze een comfortabele werkplak hebben gekregen in zowel zomer als winter.

Particulier woonhuis: Henk Kruithof, Steenweg 105, Moerdijk
Tijdstip open huis: van 13:00 tot 16:00

Henk Kruithof is energiecoach bij Energiek Moerdijk en heeft in zijn eigen huis diverse energiebesparende maatregelen toegepast. Hij wil u graag ontvangen in zijn eigen huis om uit te leggen welke mogelijkheden er zijn voor energiebesparende maatregelen.

Agrariër: Toon Jansen, Noordschans 3, Klundert
Tijdstip open huis: van 13:00 tot 16:00

De familie Jansen heeft in 2012 een nieuwe aardappelschuur en een nieuwe woning laten bouwen. Voor de energievoorziening hebben ze 235 zonnenpanelen laten leggen en voor de warmtevoorziening in de woning is er geowarmte (aardwarmte) aangelegd. Tevens is er in de woning een WTW (warmtewisselaar). We betrekken geen energie van het net (gasloos), we leveren zelfs nog 10.000 Kwh terúg op het net. De leveranciers zijn zaterdag op het bedrijf aanwezig om het een en ander uit te leggen.

Particulier woonhuis: Ineke van de Weijgert, Barlaaksedijk 4, Standdaarbuiten
Tijdstip open huis: 15.00-16.00

Bezoek het Energiezuinigste huis van 2012! In 2012 was Huize de Blaak het leukste, beste en aansprekendste energieneutrale voorbeeldhuis van Nederland. De titel werd gewonnen in een wedstrijd van Energiesprong SEV

Ondernemer: Bras Fijnaart (Goof Rijndorp), Oude Heijningsedijk 30,
Heijningen
Tijdstip open huis: van 13:00 tot 16:00

Bras Fijnaart is de duurzaamste ondernemer van Moerdijk. Duurzaamheid is belangrijk voor hun bedrijf. Dat uit zich onder meer in landschapsverfraaiing, biodiversiteit, CO2-reductie en Sociaal Ondernemen. Ook hebben ze de eerste landelijke Natuurproprijs gewonnen met het project ‘kruidenrijke bermen in de gemeente Moerdijk’. Als vierde bedrijf in ons land heeft Bras Fijnaart in 2017 de Groene Pluim gekregen, omdat er serieus werk gemaakt wordt van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Daarnaast is Goof Rijndorp ambassadeur Brabants Besten Brabants Besten. Dat zijn private MKB-ondernemers die het goede voorbeeld geven op het terrein van sociale innovatie, inclusief werkgeverschap, reshoring en flexicurity.

Particulier woonhuis: Familie de Boer, Stadsedijk 7, Oudemolen
Tijdstip open huis: van 13:00 tot 16:00

De familie de Boer heeft in 2015 de duurzaamheidsprijs gewonnen in de gemeente Moerdijk vanwege de oplossingen die de familie de Boer heeft toegepast in hun eigen woning. Op zaterdag 9 november bent u van harte welkom bij familie de Boer in Oude Molen en laat u inspireren.

Gemeenschapshuis: De Blokhut (Erik Maliepaard), Prins Bernhardplein 2,
Willemstad (Helwijk)
Tijdstip open huis: van 13:00 tot 14:00

In 2017 is het dorpshuis de Blokhut van Helwijk gerenoveerd in een energieneutraal gemeenschapshuis. Door het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen wordt er geen gas meer gebruikt en op jaarbasis ook geen elektriciteit van het net, een primeur in de gemeente Moerdijk.

Autobedrijf: Inee Andreae, De Hil 2, Zevenbergen
Tijdstip proefrit maken: op afspraak tussen 13:00 en 16:00

Waterstofauto Mirai. Het enige wat de Mirai uitstoot is water! Er komen geen schadelijke stoffen vrij. emissievrij. U kunt zaterdagmiddag een proefrit maken en dit afspreken met garage Andreae. Maak tijdens het Energiek Café donderdagavond 5 november direct een afspraak, of bel even.

0
0
0
s2smodern