fbpx

Nieuws

Doe mee aan de challenge VerduurSamen

Doe mee aan de challenge VerduurSamen

De aarde heeft keihard hulp nodig. Door de opwarming, de vervuiling en het verdwijnen van bossen is de aarde in gevaar. Drie middelbare scholieren uit Brabant willen de koers veranderen. Dat doen ze samen met de provincie, Brabant Geeft Energie, de Nationale Jeugdraad en De WaardenMakers. De hulp van andere scholieren hebben ze daarbij hard nodig. Doe met jouw middelbare school mee aan de Challenge VerduurSamen en werk mee aan een groene beweging voor jóuw toekomst!

 In het kort bestaat de Challenge VerduurSamen uit het vergroten van bewustwording onder jongeren en het bedenken van een creatief en haalbaar idee om scholen te verduurzamen. De provincie stelt een geldbedrag beschikbaar voor de uitvoering van een aantal van de ideeën die hieruit voortkomen.

Kick-off

Doet u mee? In de eerste en tweede week van het komende schooljaar (19 t/m 30 augustus) komen we dan graag bij uw school langs om de challenge te lanceren. We vertellen dan over de bevindingen die we zelf hebben gedaan tijdens het opstarten van dit project, over het belang van verduurzaming voor onze generatie en over de challenge zelf.

Zelf aan de slag

Na deze kick-off laten we graag aan uw school over welke leerlingen meedoen (een individuele klas, de leerlingenraad of een hele jaarlaag), wanneer ze aan de challenge mogen werken en hoe ze daarin begeleid worden, bijvoorbeeld tijdens de lessen maatschappijleer.

 

Meer weten? Kijk dan op de website van De Waardenmakers.

0
0
0
s2sdefault