Nieuws

Energieneutrale woningen in Fijnaart

Momenteel worden acht huizen aan de Rubenstraat in Fijnaart grondig gerenoveerd. Met het oog op de toekomst is besloten om deze woningen meteen 100% energieneutraal te maken.

Dat de acht jarenzeventighuizen aan de Rubenstraat in Fijnaart moesten worden gerenoveerd, dat was duidelijk. Grondig, bleek na inventarisatie: er was nogal wat onherstelbare vorstschade opgetreden en tot overmaat van ramp bleek er asbest tussen de binnen- en de buitenmuren te zitten.

Momenteel worden de huizen uitgekleed en gestript, om vervolgens voorzien te worden van een fraaie, moderne buitenmuur. Met het oog op de toekomst is bovendien besloten de woningen 100 procent energieneutraal te maken. Helemaal van het gas af en geheel zelfvoorzienend.

Lees het hele artikel op de website van BN de Stem.

0
0
0
s2smodern