Nieuws

‘Je moet door het puin heen de potentie zien’

Derdejaarsstudenten Stijn van den Hoogen (Ruimtelijke Ontwikkeling) en Wilco Game (Bouwkunde) werkten voor hun stage aan het herbestemmen van de Botenloods van Fort Sabina in Moerdijk. Nu is de loods nog een bouwval. “Je moet door het puin heen de potentie zien.”

 

“Het gebouw was rijp voor de sloop”, beschrijft Stijn. “De sloop-aanvraag lag al bij de gemeente, die was in principe akkoord. Zonder ons project zou de bulldozer erdoorheen gaan.”

De Botenloods werd gered door Gruts, een organisatie die studenten aan het werk zet bij het herbestemmen en renoveren van de vele monumenten die Brabant rijk is. Wilco en Stijn liepen met een andere student stage bij Gruts. Samen gingen ze aan de slag met de loods.

Lees hier het hele stuk.

0
0
0
s2smodern