Nieuws

Energiescan een groot succes

Energiescan een groot succes

De gratis energiescan van Energiek Moerdijk wordt goed ontvangen door de inwoners van gemeente Moerdijk. De energie-experts van de vereniging voerden in 2018 maar liefst 74 scans uit welke bijna allemaal resulteerden in energiebesparende maatregelen.

Dimph Rubbens, voorzitter van Energiek Moerdijk, is blij met het succes en de resultaten van de energiescan. “We krijgen zelfs zoveel aanvragen binnen, dat we op zoek zijn naar extra energie ambassadeurs om de vraag naar scans te kunnen beantwoorden. Dat is voor ons hét signaal dat we op de goede weg zijn naar een duurzamere gemeente.”

Zevenbergen aan kop

In de gehele gemeente Moerdijk was er vraag naar energiescans maar Zevenbergen was de echte koploper met 38 aanvragen, gevolgd door Klundert en Fijnaart. In de meeste gevallen werd er gekozen voor het plaatsen van zonnepanelen en het aanbrengen van spouwmuurisolatie.

Tochtstrips en LED verlichting

“Energie besparen hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn,” aldus Rubbens. “Je kunt er vaak zelf al mee aan de slag door simpele dingen als het aanbrengen van tochtstrips, het vervangen van lampen door spaarlampen of LED verlichting en het een graadje lager zetten van de thermostaat.”

Persoonlijk advies

Naast de eenvoudige handelingen die je zelf al kunt doen om energie te besparen, geven de energie-experts advies over isolatie, het duurzaam opwekken van energie en het efficiënt verwarmen van je woning. Wist je dat je voor sommige maatregelen ook in aanmerking kunt komen voor een subsidie? De energie-expert kan je ook daar alles over vertellen.

Wil jij ook persoonlijk advies over hoe je in jouw woning, kantoor of ander pand energie kunt besparen? Dat kan! Vraag eenvoudig een energiescan aan via onze website en één van de energie-experts neemt zo snel mogelijk contact met je op.

0
0
0
s2smodern