fbpx

Nieuws

Gezocht: Energieambassadeurs voor Moerdijk

Energieambassadeurs gezocht

Wat is een Energieambassadeur?

Een energieambassadeur is een enthousiaste vrijwilliger die buurt en straatgenoten stimuleert en ondersteunt met energie besparen in de woning. De ambassadeur biedt informatie over energiebesparende mogelijkheden.

De energieambassadeur heeft een training doorlopen met een theoretisch en praktisch gedeelte zodat hij of zij een gedegen opname van een woning kan doen en kan voorzien van een kundig advies. Het gaat met name ook over de gedragsmaatregelen die u kunt nemen in uw woning op het gebied van energie.

Vaak zijn energieambassadeurs mensen met een technische achtergrond maar dat is niet altijd zo en beslist ook niet noodzakelijk. Er zijn dus verschillende soorten energieambassadeurs, de meeste zijn ervaringsdeskundig en hebben bijvoorbeeld hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt. Tussen de energieambassadeurs zitten ook professionals met ruime praktijkervaring die hun kennis overdragen aan de nieuwe energie ambassadeurs.

Wat houdt het in?

Bewoners uit Moerdijk krijgen een energieambassadeur op bezoek die de woning inspecteert en advies geeft over mogelijke energiebesparende maatregelen en eventuele subsidies. Dit wordt verwerkt in een rapport wat de bewoner later toegestuurd krijgt.

Wie zelf als vrijwilliger aan de slag wil of meer informatie wil hebben, kan zich aanmelden bij Energiek Moerdijk d.m.v. een mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of een brief naar de postbus voor meer informatie. De reiskosten die gemaakt worden voor het bezoeken van de huizenbezitters worden vergoed.

0
0
0
s2sdefault