Nieuws

Nieuwe wet- en regelgeving voor ondernemers

Wet en regelgeving ondernemers

In de aankomende jaren worden verschillende nieuwe wetten en regelgeving voor ondernemers van kracht. Sommige zelfs al vanaf 1 januari 2019.

 

1 januari 2019

Verbruik je meer dan 50.000 KWH of 25.000 m3 aardgas? Dan moet je uiterlijk 1 juli 2019 melden welke maatregelen je neemt om energie te besparen, je bedrijf valt namelijk onder het Activiteitenbesluit milieubeheer. Je bent verplicht om energie te besparen. Vanaf 2019 krijgt je ook een informatieplicht. Lees in dit stappenplan hoe je aan de regels voldoet.

 

1 januari 2023

Een kantoorpand moet energiezuinig zijn, ten minste energielabel C. Vanaf 2023 wordt dit verwacht van bedrijfspanden van meer dan 100 m2. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, wat ook weer zorgt voor lagere energiekosten. De overheid ondersteunt je hierbij met advies en subsidies. Meer weten? Lees verder op het ondernemersplein.

1 januari 2025

Nog asbest op je bedrijfspand? Asbest moet voor 2025 verwijderd worden. Er geldt vanaf dan namelijk een verbod op asbestdaken. Lees er hier meer over.

0
0
0
s2smodern