Nieuws

10 tips voor een duurzamer leven

 

Op woensdag 10 oktober is het weer zo ver: de Dag van de Duurzaamheid. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het verduurzamen van onze samenleving en worden succesvolle initiatieven op het gebied van duurzaamheid in het zonnetje gezet. In deze blog geven we je een paar ideeën die je zowel thuis als op het werk toe kunt passen.

Duurzaamheid is natuurlijk iets dat iedereen iedere dag aangaat; iedere dag is eigenlijk een dag van de duurzaamheid. Toch is deze tiende van oktober een mooie mogelijkheid om eens te kijken wat je zelf allemaal kunt doen om je steentje bij te dragen. Met een paar kleine veranderingen maak je al een stap naar een duurzamere wereld.

Thuis

  • Koop en kook alleen met biologische en fair trade producten. Sla vlees en vis eens een dagje over.
  • Douche niet te lang, het liefst niet langer dan 2 minuten. Kiezen voor een koude douche kan natuurlijk ook.
  • Zet de apparaten in je huis echt uit in plaats van op stand-by als je ze niet gebruikt.
  • Vervang je gloeilampen door spaarlampen of Ledlampen.
  • Pak eens de fiets in plaats van de auto als je naar je werk gaat of boodschappen gaat doen.

Op het werk

  • Vervang de koffie door een EKO fair trade variant.
  • Zet een duurzaam product in het zonnetje en promoot deze.
  • Gebruik voor het printen FSC papier, print dubbelzijdig en in zwart-wit.
  • Stap over op een groene (energie)leverancier.
  • Wordt sponsor en steun een duurzaam initiatief in je branche of regio.

Zoals je ziet kun je ook zonder ingrijpende veranderingen al helpen om het verschil te maken. Pak 10 oktober dus eens de fiets en kies voor biologische boodschappen. Wil je nog meer weten over deze dag? Kijk dan op www.dagvandeduurzaamheid.nl Wij zijn benieuwd, waar ga jij op letten op de Dag van de Duurzaamheid? Stuur ons gerust een berichtje op social media. We horen het graag van je.

 

0
0
0
s2smodern