fbpx

Nieuws

Van windturbine naar dorpsmolen

Van windturbine naar dorpsmolen

Energiek Moerdijk is er trots op dat ze als gemeenschapscoöperatie aan de wieg heeft gestaan van de dorpsmolen, waar iedereen beter van kan worden en een bijdrage levert aan aantrekkelijk, betaalbaar wonen  in de kleine kernen van Moerdijk.

 

“Het voelt niet goed als er ongevraagd 13 windmolens in je achtertuin komen,” constateerde Michael Daamen van Energiek Moerdijk toen hij hoorde dat er een hele reeks windturbines langs de A16 gebouwd zouden worden. Op een foto toont hij het landelijke en vrije uitzicht vanuit zijn achtertuin, tien jaar geleden. “En als je er achter komt dat je gemeente er zelf niet duurzamer van wordt, omdat de stroom ergens anders wordt gebruikt, dan klopt het helemaal niet meer.” ‘En toch moet er wat gebeuren’ was zijn overwegende gedachte. Kan een windmolen een bindmiddel worden in plaats van een splijtzwam zijn, vroeg Daamen zich af.

Lees het hele stuk hier: https://www.klimaatakkoord.nl/actueel/nieuws/2018/06/28/van-windturbine-naar-dorpsmolen

0
0
0
s2sdefault