fbpx

Nieuws

Symposium 30 mei 2018

Symposium Energiek Moerdijk 30 mei 2018

“Duurzame energie als streekproduct - part 2”

De gasvlam doven is een dure zaak kopte BN De Stem onlangs. Lage- en middeninkomens komen financieel in problemen volgens de krant. Er is geld nodig om ervoor te zorgen dat iedereen niet alleen moet, maar ook kan meedoen volgens de Vereniging Eigenhuis. De belasting op gas gaat dit jaar al vast met € 200 per jaar omhoog. Rekeningrijden wordt ingevoerd. In 2030 wordt geen fossiel aangedreven auto meer verkocht volgens het regeerakkoord. De industrie zal haar CO2 uitstoot ondergronds moeten opslaan. De wereld verandert snel, hoe lossen we dat in Moerdijk op?Deze vraag staat centeraal tijdens een symposium op 30 mei a.s.. Om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen vindt de gemeenschapscoöperatie Energiek Moerdijk dat we in ieder geval onze zon, wind en aardwarmte zelf moeten oogsten. Met de oogst kan iedereen aan de slag..

Hoe we onze wind samen met Duurzaam Drimmelen, gemeenten en provincie langs de A16 oogsten wordt uitgelegd. Aan de hand van voorbeelden wordt uit de doeken gedaan hoe met een uitvoeringsprogramma de oogst wordt gebruikt voor het verduurzamen van onze gemeenschap.

Met het symposium willen wij naar elkaar luisteren voor nieuwe ideeën. Maar ook willen wij inwoners, bedrijfsleven, organisaties en onderwijsinstellingen in en buiten onze gemeenschap inspireren om mee te doen. Onze partners zijn uitgedaagd voorbeelden en ideeën tijdens het symposium te presenteren en te adopteren.

Ed Nijpels, voorzitter van de Borgingscommissie Energieakkoord is aanwezig. Hem zal gevraagd worden te reageren op wat we doen en wat hij meeneemt voor het nieuwe Energieakkoord. Wij geven hem mee dat wij in Moerdijk niet gaan onderhandelen maar dat we op onze Brabantse manier in een lokaal gebiedsarrangement coöperatief  aan de slag gaan.

 


VOOR UW AGENDA

Aan de verdere uitwerking van het programma wordt op dit moment nog hard gewerkt. U kunt wel alvast het volgende in uw agenda noteren:
Wat: Symposium “Duurzame energie als streekproduct – part 2”
Datum: Woensdag 30 mei 2018
Tijd: 19.30 - 23:00 uur
Locatie: Zalencentrum De Parel, Prinses Margrietstraat 15 in Fijnaart


 

0
0
0
s2sdefault