fbpx

Nieuws

Salderen blijft tot 2020

Pas vanaf 2020 wordt de salderingsregeling, waarbij particulieren voordelig stroom opwekken op het eigen dak, versoberd. Minister Kamp verklaarde dit tijdens het debat met de tweede kamer op 2 juni 2014. Eerder gaf Kamp aan dat de salderingsregeling al vanaf 2017 wordt geëvalueerd.
 

Eigenaren van zonnepanelen mogen nu salderen, waarbij teruglevering van elektriciteit wordt verrekend met het netverbruik tegen hetzelfde tarief. Zij betalen daardoor geen energiebelasting op dit gedeelte. Volgens Kamp komt het belastingvoordeel voor deze groeiende groep particulieren jaarlijks neer op 40 miljoen euro. Dit wordt volgens Kamp gefinancierd door mensen die niet in het bezit zijn van zonnepanelen. Lagere inkomens Vaak zijn dit lagere inkomens die weinig of geen zonnepanelen hebben, en daardoor de prijs betalen voor hogere inkomens met zonnepanelen. Daarom pleit minister Kamp voor een versobering van de salderingsregeling vanaf 2020. Wel gaf minister kamp aan dat voor mensen die al geïnvesteerd hebben in zonnepanelen een nette overgangsregeling moet komen. Vereniging Eigen Huis Vereniging Eigen Huis liet weten blij te zijn met de toezegging dat salderen tot 2020 mogelijk blijft. De belangenorganisatie voor huiseigenaren is een groot voorstander van de huidige salderingsregeling. Een overgangsregeling voor bezitters van zonnepanelen is ook goed nieuws, maar de VEH stelt het jammer te vinden dat er niet nu al een overgangsperiode van 10 jaar is aangekondigd.

0
0
0
s2sdefault