fbpx

Nieuws

Gezocht: Vrijwilligers als energie-experts voor Moerdijk met een groen hart

Wat is een energie-expert?  Een energie-expert is een enthousiaste vrijwilliger die buurt en straatgenoten stimuleert en ondersteunt met energie besparen in de woning. De energie-expert biedt maatwerkinformatie over energiebesparende mogelijkheden. De energie-expert is geschoold, kan een gedegen energiescan uitvoeren en kundige adviezen geven. Vaak zijn energie-experts mensen met een technische achtergrond maar dat is niet altijd zo en beslist ook niet noodzakelijk. Er zijn dus ‘verschillende soorten’ energie-experts, de meeste zijn ervaringsdeskundig en hebben bijvoorbeeld hun eigen huis al helemaal energiezuinig gemaakt.

 

Tussen de energie-experts zitten ook professionals met ruime praktijkervaring die hun kennis overdragen aan de ‘nieuwe energie-experts’. Wat houd het in? Op vraag van bewoners uit Moerdijk kan een energie-expert op bezoek gaan en samen met de bewoners de woning onderzoeken en advies geeft over mogelijke energiebesparende maatregelen en eventuele subsidies. Dit wordt verwerkt in een adviesrapport wat de bewoner later toegestuurd krijgt. Wie zelf als energie-expert aan de slag wil of meer informatie wil hebben, kan zich aanmelden bij Energiek Moerdijk d.m.v. een mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of een brief naar de postbus voor meer informatie. De reiskosten die gemaakt worden voor het bezoeken van de woningeigenaren worden vergoed.

0
0
0
s2sdefault