Wonen: huur & koop

Energiescan

Met de gratis energiescan van Energiek Moerdijk ontdek je hoe je jouw huis duurzaam kunt maken en hoe je energie kunt besparen. Sommige maatregelen zijn heel gemakkelijk te realiseren en leveren je veel geld op.
De energiescan doe je online en levert je snel een volledig inzicht in je huidige energieverbruik en alle mogelijke besparingen daarop. Wil je een uitgebreide scan? Maak een afspraak met een van onze energie-experts. Deze vrijwilliger komt dan bij je langs om gratis en vrijblijvend advies te geven.

Energielabel

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig of niet zuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu! Huurders hebben recht op een energielabel als ze een andere woning gaan huren. Bij de verkoop van een huis is het energielabel verplicht.

Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. Het energielabel is een document waarin deze kenmerken zijn beschreven.

Je kunt een energielabel aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl

Visie Woonkwartier

Bekijk hier de duurzaamheidsvisie van Woonkwartier