Subsidie

Het energiezuiniger maken van je huis levert je altijd geld op. Soms direct en soms op de korte of lange termijn. Maar je moet wel eerst investeren. Gelukkig helpt de overheid een handje door subsidies te verstrekken.

Stimuleringslening Gemeente Moerdijk

De gemeente Moerdijk stimuleert momenteel (en in de komende jaren) dat huizen in Moerdijk minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen.

Met de stimuleringsregeling voor particulieren en kun je een goedkope lening krijgen voor verbetermaatregelen aan je woning op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en/of levensloopbestendigheid. De meerjarige regeling opende op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020.

Aanvragen kan vanaf 2 januari tot en met 31 december.

Voor wie?

Particulieren, die de:

  • kwaliteit van hun woning willen verbeteren,
  • de energierekening omlaag willen brengen,
  • langer in hun eigen huis willen blijven wonen,
  • veilig in hun woning willen wonen,

... maar de financiële middelen niet hebben of andere prioriteiten hebben voor hun eigen middelen. Bijv. door aanschaf van warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler of isoleren.

Budget

De hoogte van de lening is minimaal € 2.500,- en maximaal € 35.000,- (incl. BTW)
De looptijd van de lening is 10 of 15 jaar tegen hele lage vaste rente.
Boetevrij aflossen kan vanaf € 250,-.

Aanvragen

Wil je meer informatie over deze aantrekkelijke manier om goedkope financiële middelen te werven om jouw energierekening naar beneden te brengen? Neem contact op met Energiek Moerdijk en één van de energie ambassadeurs zal je begeleiden, zowel technisch als administratief begeleiden in dit traject. 

Kijk ook eens op https://www.moerdijk.nl/stimuleringslening