fbpx

Nieuws

Wordt corona het startschot voor een groen bedrijfsleven?

Wordt corona het startschot voor een groen bedrijfsleven?

Als we toch miljarden uitgeven om de crisis te bestrijden, moeten we dat geld dan ook meteen gebruiken om de omslag te maken naar een duurzame economie? Kiezen tussen corona of klimaat: volgens Marjan Minnesma, directeur van Stichting Urgenda en één van de meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid, is dat een vals dilemma. 

Natuurlijk moet de overheid er nu eerst voor zorgen dat de huidige maatschappij niet in duigen valt, zegt Minnesma in een uitgebreid interview met VPRO Tegenlicht. Maar ondertussen moeten we goed nadenken over hoe we kunnen overschakelen naar een duurzame economie.

Want klimaatverandering, zo zegt Minnesma, is wel degelijk een veel grotere crisis dan covid-19.

‘Het probleem is: we willen pas handelen als iets voor onze neus staat. Corona is veel tastbaarder dan CO2-uitstoot door de direct meetbare gevolgen. De link tussen kolencentrales en overstromingen is voor veel mensen moeilijk te zien. Als mensenlevens direct in gevaar komen zijn we blijkbaar bereid om enorme investeringen te doen, maar waarom niet in een gezondere economie?’

Je kunt het hele interview hier lezen.

0
0
0
s2smodern