fbpx

Nieuws

Congres ‘Brabant op de schop’

Congres ‘Brabant op de schop’

Hoe ziet het oogsten van nieuwe energie in de regio eruit? Innovatief? Disruptief? Met de turfwinning ging Brabant al eerder letterlijk op de schop om de energiehonger te stillen. Na turf, kolen en gas staan we aan de lat voor een volgende energietransitie, maar nu op een duurzame manier. Hoe ziet het oogsten van nieuwe energie in de regio er dan uit? Daarover gaat het eindcongres van het provinciaal programma Sustainable Energy Farming (SEF). Met als specifieke vragen: hoe zet de groene sector innovatie in om vorm te geven aan de energietransitie? En: wat werkt wel en wat niet? Een bijeenkomst voor agrariërs, waterschappen, terreinbeheerders, onderwijs, bedrijven, overheden en andere belangstellenden. We nodigen je van harte uit om te reflecteren en deelgenoot te worden van bijzondere praktijken en inzichten.Keynote speaker is Maurits Groen, die zich als activist en ondernemer bezighoudt met milieu- en ontwikkelingsvraagstukken.

Visie op nieuwe businessmodellen in de klimaat- & energietransitie


Maurits Groen houdt zich als ondernemer in meerdere bedrijven en bestuurder van stichtingen bezig met milieu- en ontwikkelingsvraagstukken. Hij is bekend als pleitbezorger voor duurzaamheid en initiator van duurzame coalities. Hij is oprichter van onder meer de bedrijven WakaWaka en Kipster, en is lid van de denktank van Stichting Urgenda en (bestuur)lid van de Stuurgroep Duurzame Dinsdag, OneWorld, Pakhuis de Zwijger, de Milieubende en de Groene Grachten.

 

19 maart 2020 14:00 – 17:30

Podium Bloos
Speelhuislaan 153
4815 CD Breda

Meer weten?
https://dewaardenmakers.nl/activiteit/congres-brabant-op-de-schop/?instance_id=191

0
0
0
s2smodern