Nieuws

"Investeren in duurzaamheid is investeren in een betere wereld"

Ervaring zonnepanelen Standdaarbuiten

De familie Frijters uit Standdaarbuiten besloot in de zomer van 2013 om zonnepanelen op het dak van hun woning te plaatsen. Aan die beslissing ging een hele overweging voor, het is immers een hele investering. Chris vertelt je graag meer over zijn ervaringen en beweegredenen.

"Voor we het besluit namen hebben we gewikt en gewogen want het is immers een forse investering. In ons besluit hebben naast de economische redenen ook “onze” bijdrage aan het terug dringen van de CO2 uitstoot mede een rol gespeeld. De rente op banktegoeden zijn tot een minimum gedaald en de Belastingdienst wil dan ook nog een bijdrage van die revenuen. We besloten dan ook Energiek Moerdijk te benaderen om een schouw van onze woning te laten uitvoeren. Hieruit kwam naar voren dat onze woning gebouwd in 1989 best redelijk was geïsoleerd en dat de meeste opbrengst van een investering in zonnepanelen de juiste zouden zijn."

De plaatsing

"In december 2013 werden onze zonnepanelen geïnstalleerd door Energiek Moerdijk. Midden in de winter was nou niet de juiste tijd om een PV-installatie te monteren. Zo waren er de donkere dagen voor Kerstmis met dagopbrengsten van 0,4kW. Nou daar werden we niet vrolijk van. Maar hoe meer daglicht er kwam en we richting voorjaar en zomer gingen werden we wel vrolijk. Onze meter draaide op volle toeren terug. Met regelmaat gingen we dan ook kijken hoe snel hij terug draaide."

Opbrengst

"Hoog zomer waren er dagen dat we 25kW “binnen hengelde” en het eerste jaar was de opbrengst zo mooi dat ons voorschot naar onze energieleverancier op € 0,00 werd bijgesteld. De installatie ligt nu inmiddels vijf jaar op ons dak en wij hebben nog geen moment spijt gehad dat we via Energiek Moerdijk de installatie hebben laten aanleggen. Dat installeren is ook netjes verlopen. In één dag is de installatie geplaatst, de meterkast aangepast en de omvormer aangesloten en ingeregeld. Energiek Moerdijk heeft ook de nazorg van de installatie netjes uitgevoerd en via een app is de opbrengst mooi te volgen."

Energiek Moerdijk

"De afgelopen jaren heb ik familie, vrienden en kennissen veel verteld over onze zonnepanelen en over de ervaringen die wij bij Energiek Moerdijk hebben opgedaan. Omdat zonnepanelen steeds beter en goedkoper worden overwegen wij zelfs om onze installatie uit te breiden met nog een aantal panelen. Mede ook met het oog op dat we over een aantal jaren los van het gas moeten, kunnen we die uitbreiding gebruiken om een elektrische boiler te voeden."

"Ik hoop je hiermee wat stof tot nadenken te hebben gegeven en dat u beslist eens Energiek Moerdijk moet benaderen voor nadere informatie. Investeren in duurzaamheid is investeren in een betere wereld voor NU en in de TOEKOMST!"

 

0
0
0
s2smodern